1395/6/3 چهارشنبه
دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری
از نگاه آماری، محاسن، امتیازات و تسهیلات اعطایی
1.        دانشگاه پیام نور در کشور قریب به 500 مرکز و واحد (495 فعال) دارد که بیش از یک میلیون نفر دانشجو را با هدف گسترش مرزهای دانش در اقصی نقاط کشور به ویژه مناطق محروم تحت پوشش قرارداده است . سهم استان از این تعداد قریب به 16000 نفر می باشد و پیش بینی می شود در پذیرش سال 93 این رقم به 18000 نفر در 11 مرکز و واحد استان برسد.

2.       دانشگاه پیام نور استان بیش از 50 درصد جمعیت دانشجویی استان را خدمات رسانی می کند.

3.      دانشگاه پیام نور کشور به لحاظ رتبه بندی جایگاه هشتم یعنی بعد از دانشگاه اصفهان و تبریز قرار دارد و جایگاه دوم در بین دانشگاههای جهان اسلام را دارد و این نشانگر عملکرد خوب این دانشگاه در رعایت استانداردهای آموزشی متناسب با خواسته های وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری است.

4.        در ارزیابی عملکرد مطلوب دانشگاه پیام نور فقط اشاره به یک نکته جهت اثبات آن کافی است که سالانه حدود 30% دانش آموختگان این دانشگاه در دانشگاههای معتبر دولتی کشور در مقاطع بالاتر (تحصیلات تکمیلی) جذب          می شوند و به اذعان اساتید این دانشگاهها ، دانشجویان پیام نور به لحاظ سواد و معلومات جزء بهترین و موفق ترین دانشجویان آنان هستند.

5.      دانشجویان تحصیل کرده در دانشگاه پیام نور به لحاظ شیوه ی خاص آموزشی آن در صورتیکه اراده کنند با توجه به معلومات و محفوظات خود می توانند به آسانی در مقاطع بالاتر ارشد و دکتری جذب شوند.

6.       در بحث تشویق، حمایت و اعطای تسهیلات به دانشجویان برجسته و ممتاز نیز،  این دانشگاه به تعداد زیادی از دانشجویان واجد شرایط، امتیاز استفاده از جذب بدون آزمون در مقاطع بالاتر اعطا می کند و سالانه تعداد زیادی با عنوان رتبه اولی ها و تعدادی با عنوان استعدادهای درخشان در دانشگاههای معتبر جذب می شوند.

7.       دانشگاه پیام نور در راستای سرعت بخشی و تسهیل امور آموزشی و خدمات دهی بهتر به دانشجویان هر ساله با بازبینی و تدوین مجدد دستورالعملها، آئین نامه ها و بخشنامه های آموزشی بیشترین همکاری و همراهی را در برطرف کردن مشکلات و موانع آموزشی داشته و دارد.

8.      برگزاری آزمونهای پایان ترم در دانشگاه پیام نور که از مهمترین مولفه های این دانشگاه هست و به جرأت می توان گفت از نقاط قوت دانشگاه است و در امنیت و سلامت کامل و با آخرین تکنولوژی پیشرفته روز انجام می پذیرد.

9.       در هر نیمسال تحصیلی بیش از 000,30 نفر آزمون الکترونیکی برگزار می شود که دانشجویان بلافاصله پس از پایان آزمون می توانند نمره خود را مشاهده نمایند.

10.     همچنین در هر نیمسال این دانشگاه بیش از 000,60 هزار آزمون کاغذی (با لحاظ شرایط برگزاری کنکور) برگزار      می کند که پس از 24 ساعت نمرات آزمونهای تستی اعلام می شود.

11.     این دانشگاه در مقایسه با دانشگاههای دیگر در امر اصلاح الگوی مصرف پیشگام است و با برگزاری شیوه های آموزش مجازی و برگزاری آزمونهای الکترونیکی بیشترین صرفه جویی با بالاترین بازدهی را در امر آموزشی داشته است.

12.     در بحث شهریه دانشجویی این دانشگاه در جهت تحقق شعار خود یعنی آموزش عالی همه جا، همه وقت، برای همه و توجه به نقاط محروم در راستای عدالت اجتماعی و بهره مندی تمام اقشار جامعه از آموزش برابر، کمترین افزایش شهریه را در مقایسه با دانشگاههای دیگر داشته و شهریه کمتری دریافت می کند به نحوی که نهایت همکاری را با دانشجویان بی بضاعت در تمدید فرصت و پرداخت آن داشته است. همچنین نهایت حمایت خود را از دانشجویان ایثارگر و خانواده های آنها با معافیت از پرداخت شهریه اعمال نموده است.

13.   دانشگاه پیام نور یک دانشگاه با پذیرش بومی است به صورتیکه حدود 90% این دانشجویان بومی هستند و این موضوع یعنی تحصیل دانشجو در محل سکونت خود که تبعات بسیار مثبتی برای دانشجو ، خانواده و اجتماع  در پی دارد، بگونه ای که دانشجو نیاز به مهاجرت به استانهای دیگر ندارد و این موجب مدیریت هزینه ها و به لحاظ اقتصادی و فرهنگی بسیار مهم است.

14.    تنوع شیوه های آموزشی در این دانشگاه روح خلاق و جستجوگر دانشجو را به شکل عجیبی با هر ذائقه و هر قشری ،  متناسب و تامین می کند. این شیوه ها نظیر، آموزش نیمه حضوری، مجازی، آموزش از راه دور، رادیو تلویزیون، CD، تولید محتوی در فضای مجازی و سایر.

15.   دانشجویان این دانشگاه به لحاظ شیوه خاص آموزشی آن که از طرفی اتکاء به تلاش و کوشش دانشجو دارد و از طرفی با وجود منابع و محتوای غنی آموزشی ،  از اطلاعات و سواد علمی بالایی برخوردار هستند. به نحوی که خروج از این دانشگاه به سادگی امکان پذیر نیست مگر با تلاش و کوشش دانشجو.

16.    در بحث استعدادیابی و ابتکار در تمام سطوح علمی و پژوهشی سهم این دانشگاه از خروجی بالایی برخوردار است.

17.   مدارک این دانشگاه از نظر اعتبار چه رسمی، چه فراگیر و بدون آزمون همه مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و مورد قبول سازمان ها و ارگانها جهت استخدام می باشد.

18.   این دانشگاه با توجه به سند آمایش رشته ها و متناسب با پتانسیل موجود در استان در راستای استانداردهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سعی کرده با ایجاد تنوع در رشته های کارشناسی به ویژه فنی و مهندسی نیاز استان را مرتفع نموده و تمامی تلاش خود را در ایجاد رشته های متنوع مقطع کارشناسی ارشد به کار گرفته است.

19.    در حال حاضر این دانشگاه دارای 263 رشته محل در مقطع کارشناسی 8 رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد با بیش از 16570 نفر دانشجوی فعال در 11 واحد و مرکز می باشد.

20.    در بخش آموزشی بیشترین همکاری را با دانشجویان داشته است. برای مثال در بحث انتقال وتقاضای مهمانی دانشجویان، این دانشگاه آمادگی پذیرش دانشجویان متقاضی از تمامی نقاط کشور و بالعکس را دارد و در برگزاری آزمونها نیز این آمادگی را جهت برگزاری آزمون هر دانشجوی متقاضی از هر نقطه ی کشور و بالعکس را دارد.